Uutiskirje 1/2013

09.06.2013

Vantaan musiikkijuhlat on nyt BRQ Vantaa Festival!

BRQ 4.–11.8.2013 kurkottaa barokkimusiikista ja -soittimista käsin menneeseen ja tulevaan. Tapahtuma sai nimenvaihdon myötä uuden visuaalisen ilmeen, jonka suunnitteli Jaakko Veijola. Uudet sivut löydät osoitteesta brq.fi ja toivomme, että kommentoit niiden toimivuutta alareunassa olevan palautelinkin kautta. Myös Facebook-sivumme ja festivaalikauppamme saivat uudet osoitteet, joihin pääset kätevästi kotisivuiltamme. Jälkimmäisestä olemme poistaneet lippujen toimitusmaksut ja jatkamme viime vuonna suuren suosion saavuttanutta kolmen päivän konserttiliput kahden päivän hinnalla -kampanjaamme. Verkkokauppa palvelee nyt sekä suomen että englannin kielellä, minkä ansiosta olemme saaneet ensimmäiset lipputilaukset Sveitsistä ja Australiasta asti.

Pohjoismaista yhteistyötä

Elokuun festivaalilla jatkuu erinomaisten norjalaismuusikoiden esittely. Karismaattisen Rolf Lislevandin ja Marianne Beate Kiellandin jälkeen saamme tutustua Ketil Haugsandin taitoihin. Haugsand on ollut Gustav Leonhardtin tähtioppilas, joka palasi Norjaan kehittämään vanhan musiikin kulttuuria. Vuodesta 1994 lähtien hän on opettanut Kölnin musiikkikorkeakoulussa ja Portugalissa. Ketil on tällä hetkellä Euroopan kysytyin cembalonsoiton opettaja nuorten soittajien keskuudessa. Esiintyvänä taiteilijana häntä ylistetään persoonallisista tulkinnoistaan mm. ranskalaisen barokin merkkiteoksista sekä yhteistyöstään Phantasmin Laurence Dreyfusin kanssa. Hänen Suomen debyyttinsä on 9.8.2013 klo 19 Pyhän Laurin kappelissa.

White Sparrow -duo puolestaan voitti Pohjoismaiden vanhan musiikin yhdistyksen EAR-LY 2012 kilpailun Oslossa. Voittajat ovat Sibelius-Akatemian opiskelijoita ja ajattelimme kannustaa heitä tarjoamalla mahdollisuuden esiintyä Vantaalla. Kanadalainen Debi Wong ja norjalainen Solmund Nystabakk esittävät 8.8. Pyhän Laurin kappelissa John Dowlandin ihania melankolisia luuttulauluja.

Myös italialaisen keskiaikaisen musiikin kulttiyhtyeen Microloguksen Suomen ensivierailu on pohjoismaisen yhteistyön tulos. Liittouduimme Oslossa sijaitsevan keskiaikaisen musiikin keskuksen Moduksen kanssa. Koordinoimme päivämäärät ja jaoimme matkakustannukset. Tällä tavalla tuli mahdolliseksi yhtyeen vierailu. Micrologus on ehdoton tapaus! Vantaalle he tuovat ratkiriemukkaan musiikkinäytelmän, Adam de la Hallen Robinin ja Marionin tarinan, jonka alussa oli mies, nainen ja lampaat. Jotta jännitys säilyisi, emme kerro enempää. Liput kuitenkin kannattaa hankkia ajoissa, koska ne ovat käyneet erittäin hyvin kaupaksi sekä BRQ:n että Lippupisteen verkkokaupoissa.

Olet sydämellisesti tervetullut festivaalille!

Kesäisin terveisin,
Márta Schmidt
Toiminnanjohtaja / BRQ Vantaa Festival