Tuuli Lindeberg kuva: Heikki Tuuli

Tuuli Lindeberg

Sopraano Tuuli Lindeberg on vakiinnuttanut asemansa maamme eturivin barokkiajan ja oman aikamme laulumusiikin esittäjänä. Tuuli on saanut lehdistössä taajaan kiitosta puhtaasta ja ilmaisuvoimaisesta lauluäänestään sekä monipuolisesta muusikkoudestaan. Konserttilaulajana Tuuli esiintyy säännöllisesti maamme parhaiden kamariorkesterien ja -yhtyeiden kanssa. Viimeaikaisia yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Helsingin barokkiorkesteri Aapo Häkkisen johdolla, kitaristi Petri Kumela, kamariorkesteri Avanti, barokkiyhtye Baccano sekä Kymi Sinfonietta, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, Sinfonia Lahti ja Kuninkaantien muusikot.

Tuuli on esiintynyt useimmilla maamme klassisen musiikin festivaaleilla, ja kysyttynä oratoriolaulajana häntä kuullaan usein myös kuoro-orkesteriteoksissa. Tuulin laajaan ohjelmistoon kuuluu lisäksi mm. liediä, runsaasti barokkiajan kamarimusiikkia sekä useita suomalaisten vokaaliteosten kantaesityksiä. Kotimaan ulkopuolella Tuuli Lindeberg on esiintynyt musiikkifestivaaleilla eri puolilla Eurooppaa. Tuuli on tehnyt vuosien varrella runsaasti äänityksiä monien eri kokoonpanojen kanssa. Esiintymistyönsä ohella hän opettaa barokkiajan laulumusiikkia Sibelius-Akatemiassa.

Tuuli on tehnyt näyttämörooleja vuosien varrella mm. Suomen Kansallisoopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla ja Suomen Kansallisteatterissa. Viimeisimpinä rooleinaan Tuuli lauloi J. A . Hassen Marc’Antonio e Cleopatra kamarioopperan naispääosan Turun ruotsalaisessa teatterissa, Schutzgeistin osan L.Kozeluchin Gustav Wasa oopperassa Helsingin musiikkitalossa, nimiroolin Riikka Talvitien kamarioopperassa The Judge’s Wife Helsingissä sekä Suomen Kansallisoopperassa vokaalikvartetin sopraanona Kaija Saariahon oopperassa Only the Sound Remains.

Itä-Helsingin musiikkiopiston kasvatti Tuuli opiskeli Sibelius-Akatemiassa aluksi mm. pianonsoittoa ja kuoronjohtoa sekä lauloi lukuisissa puoliammattilaiskuoroissa ja -ensembleissä ennen siirtymistään solistiuralle. Tuuli suoritti laulun A-tutkinnon Ritva Auvisen johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta v.2002. Tuuli voitti toisen palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2009.

Keväällä 2018 Tuulia voi kuulla mm. Helsingin barokkiorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin sarjoissa sekä Jyväskylä Sinfonian ja Lohjan kaupunginorkesterin solistina. Kesällä Tuuli laulaa mm. Hiljaisuus-festivaalilla Kittilässä, Avantin Suvisoitossa, Haapavesi folkissa, Janakkalan barokissa, BarokkiKuopio-festivaalilla sekä Katrina-kesäkonserteissa Ahvenanmaalla.