Olga Andryushchenko (c) Ville-Paul Paasimaa

Olga Andryushchenko

Olga Andryushchenko syntyi Moskovassa ja sai musiikillisen koulutuksensa Central Special Music Schoolissa (v. 1985–1996, A. Artobolevskaya, V. Ermakov, K. Shashkina) sekä Moskovan valtionkonservatoriossa (v. 1996–2002, Alexei Lubimov). Andryushchenko opiskeli myös urkujensoittoa vuosina 1996–2001 opettajanaan A. Parshin. Sittemmin hän valmistui jatko-opinnoistaan Moskovassa A. Lubimovin johdolla sekä DAAD-stipendiaattina Kölnin musiikkikorkeakoulusta (A. Valdma). Parhaillaan Andryushchenko jatkaa yliopistotason jatko-opinnoissa Hannoverin musiikki- ja teatterikorkeakoulun solistiluokalla (Vladimir Krajnev). Hänellä on ollut kunnia tavata monia huippumuusikoita, kuten Sviridov, Naumov, Voskresensky, Bashkirov, Bilson, Kemmerling ja Bogino.

Andryushchenko on voittanut useita palkintoja, kuten Franz Schubert and the Music of Modernity- (Itävalta), Premium Piano Seiler- (Saksa), Premio Vanna Spadafora- (Italia) sekä Pariisin A. Scriabin- ja N. Rubinstein -pianokilpailut. Hän on myös Leipzigin Bach-kilpailun, Bruggen Musica antiqua- ja Itävallan Palais Kremmseggi-fortepianokilpailujen voittaja. Andryushchenko oli Moscov State Philharmonic Societyn solisti vuosina 2002–2004.

Olga Andryushchenko on esiintynyt laajalla repertoaarilla nuoresta lähtien. Hän soitti 12-vuotiaana Mozartin ja Bachin konserttoja Moskovan kamariorkesterin solistina (joht. I. Zhukov) sekä laajoja soolo-ohjelmia. Sittemmin hän on esiintynyt lukuisten orkestereiden kanssa, muun muassa kapellimestareiden V. Agafonov, A. Skulsky, A. Sidnev, E. Serov, A. Shadrin, V. Altschuler, D. Sulejmani ja F. La Vecchia johdolla Andryushchenko on kiertänyt lukuisilla festivaaleilla: The 100th Anniversary of Maria Yudina, The 125th Anniversary of Arnold Schoenberg, Bach Musical Year, “The Soul of Japan”, Weimarin Liszt-festivaali, Saratovin Heinrich Neuhaus -pianofestivaali (Venäjä), Osnabrükin Thuermer-pianofestivaali, St.Gallen Steiermark -festivaali (Itävalta), Oleg Kagan’s Memory Festival Kreuthissa (Saksa), Sartenin pianofestivaali (Ranska), Festival delle Citta in Portogruaro (Italia) ja Festival Europalia-Russia. Hän on soittanut soolokonsertteja Palais des Beaux-Artsissa Brysselissä, Leipzigin Gewandhausissa, Tokion Oji Hallissa, Pariisin Cite de la Musiquessa, Düsseldorfin R. Schumann Hallissa ja NDRn Rolf-Liebermann-Studiolla Hampurissa. Hän on esiintynyt Saksan radiossa ja TVssä (WDR ja NDR) ja levyttänyt sekä Alexander Mosolovin että Nikolai Roslawezin kokonaispianotuotannon NAXOS-levymerkille ja Neuvostoliiton jälkeistä avantgarde-pianomusiikkia (Melodia, 2017).

https://olga-andryushchenko.de