Maria Krestinskaya

Maria Krestinskaya

Maria Krestinskaya aloitti viuluopintonsa 7-vuotiaana Georgy Tagaurin oppilaana. Hän on valmistunut Rimski-Korsakov musiikkilyseosta Nelly R. Sklyarskayan luokalta sekä Pietarin valtionkonservatoriosta Vladimir Yu. Ovcharekin luokalta.

Vuodesta 1998 Krestinskaya on syventynyt historiallisiin esityskäytäntöihin Marie Leonhardtin oppilaana Alankomaissa sekä Andrey Reshetinin ja Musica Petropolitana -yhtyeessä. Hän on voittanut lukuisia kansainvälisiä katselmuksia, kuten Concertino Praga- (Tsekki), Jascha Heifetz- (Liettua) ja Glazunov-viulukilpailut (Pariisi). Krestinskaya on saanut myös stipendin Rostopovich–Vishnevskaya-säätiöltä.

Barokkiviulistina Krestinskaya on osallistunut EARLYMUSIC (Pietari), Utrecht Oude Muziek (Alankomaat), Muzikfestspiele Sanc-Souci (Saksa), BRQ Vantaa (Suomi) ja Boston Early Music -festivaaleille (Yhdysvallat). Vuodesta 2002 hän on soittanut Andrey Reshetinin luotsaamissa Orchestra of Katherine the Great- ja Soloists of Katherine the Great -yhtyeissä.

Krestinskaya on osallistunut Marie Leonhardtin, Andrew Manzen, Monica Huggettin, Peter van Heyghenin ja Andrew Lawrence-Kingin mestarikursseille. Hän on seiintynyt solistina Michael Chancen, Paul O’Detten, Stephen Stubbsin, Phoebe Carrain, Kristian Bezuidenhoutin, Bob van Asperenin ja Dimitry Sinkovskin kanssa.