Justin Taylor Kuva: Jean Baptiste Millot

Justin Taylor

Vuonna 2015, ollessaan vasta 23-vuotias, ranskalais-yhdysvaltalainen Justin Taylor voitti Bruggen cembalokilpailun pääpalkinnon. Tämän ohella hän sai myös katselmuksen yleisöpalkinnon, Alpha-levytyspalkinnon ja EUBO Developing Trust -tunnustuksen lupaavimmalle eurooppalaiselle nuorelle muusikolle. Taylor oli vuonna 2017 ehdolla yhtenä kolmesta finalistista Ranskan television (France 3) Victoires de la Musique -kilpailun solistikategoriassa. Samana vuonna Ranskan kriitikkoliitto palkitsi hänet Musical Revelation of the Year -palkinnolla.

 

Lapsuudestaan asti Justin Taylor on soittanut sekä pianoa että cembaloa antaumuksella. Opiskeltuaan soittimia kotikaupungissaan Angersissa hän jatkoi opintojaan Pariisin konservatoriossa (CNSDM) pianisti Roger Muraron ja cembalisti Olivier Baumontin johdolla.

 

Taylorin ensilevytys ilmestyi Alpha-levymerkillä syyskuussa 2016. Se oli omistettu Forquerayn perheelle (La Famille Forqueray: Portrait(s)). Levytys sai paljon kansainvälistä huomiota, muun muassa Gramophonen Editor’s Choice -palkinnon, Choc de l’année -tunnustuksen Classica-lehdeltä ja päätunnustuksen Charles Crosin akatemialta. Ollessaan yhtä lahjakas niin fortepianossa kuin cembalossakin Taylor levytti hiljattain Mozartin pianokonserton K 453 Le Concert de la Logen kanssa. Julkaisu ilmestyi Aparté-levymerkillä (Choc Classic) syyskuussa 2017. Nuori cembalisti vietti kauden 2017–18 Brysselin BOZAR-keskuksen residenssitaiteilijana. Hän on antanut lukuisia sooloresitaaleja muun muassa festivaaleilla Roque d’Anthéron ja Folles Journées, Louvren museossa ja useissa Euroopan maissa. Viimeaikaisiin Taylorin orkesterivierailuihin lukeutuvat konsertit muun muassa Royal Chamber Orchestra of Wallonien, Geneven kamariorkesterin ja Mannheimin orkesterin kanssa.

 

Taylor julkaisi viime vuonna kaksi uutta levytystä: uuden cembalosoololevyn (Scarlatti / Ligeti, Alpha Classics) ja Bach-albumin Deutsche Grammophonille.

 

Soolourastaan huolimatta cembalisti ei ole laiminlyönyt kamarimusiikkia. Le Consort -yhtyeensä kanssa hän voitti ensimmäisen palkinnon Loiren kansainvälisessä vanhan musiikin kilpailussa, jossa lautakunnan puheenjohtajana toimi William Christie. Signer Polignac -säätiön tuella yhtyeen nuoret muusikot ovat tulkinneet laaja-alaisia ohjelmistoja barokin triosonaateista laulumusiikkiin mezzosopraano Eva Zaïcikin muassa sekä klassista kamarimusiikkia fortepianon kanssa. Justin Taylor on esiintynyt ja antanut haastatteluja lukuisille Ranskan radiokanaville, kuten France 3, France Musique ja RTBF-Musiq3. Häntä sponsoroi Safran Foundation.