Claire Antonini

Claire Antonini

Opiskeltuaan kitaransoittoa korkealla tasolla Claire Antonini aloitti opinnot luutun ja vanhan musiikin parissa Antoine Geoffroy Dechaumen oppilaana. Hän siirtyi sittemmin opiskelemaan Lyonin konservatorioon (CNSMDL), jossa häntä opettivat muun muassa Eugène Ferré, Gérard Geay ja Robert Crawford Young. Vuonna 1992 Antonini sai opintonsa päätökseen suorittaen sekä maisterintutkinnon (Diplôme National d’Etudes Supérieures de Musique) että opettajan pätevyyden (Certificat d’Aptitude). Antonini on opiskellut vuodesta 1979 myös persialaista perinnemusiikkia Dariush Talaïn oppilaana ja sai vuonna 1989 opettajan pätevyyden alalla (Diplôme d’Etat).

Antonini konsertoi säännöllisesti Ranskassa ja ulkomailla, muun muassa Cité de la Musiquen museossa, Tunisian arabialaisen ja välimerellisen musiikin keskuksessa ja L’Ile de France -festivaalilla. Hän levittää aktiivisesti luuttumusiikin sanomaa erityisesti ranskalaisen 1600-luvun ohjelmiston parissa. Antonini soittaa myös yhtyeiden La Grande Ecurie et la Chambre du Roy, Le Concert Spirituel ja A deux violes esgales continuoryhmissä sekä esiintyy säännöllisesti kontratenori Philippe Jarousskyn kanssa.

Esiintymisen ohella Antonini on opettanut lukuisia vuosia ja johtaa nykyisin Chellesin konservatorion vanhan musiikin osastoa, jossa hän kehittää luuttupedagogiikka erityisesti lapsille ja nuorille.