Stimmwerck © Marja Davidoff

Stimmwerck

Stimmwerck perustettiin Münchenissä vuonna 2001, kun kuuluisat laulajat Gerhadt Hölsle (tenori), Klaus Wenk (tenori), Marcus Schmidl (bassobaritoni) ja Franz Vitzthum (kontratenori) yhdistivät voimansa. Yhtyeen nimi juontaa juurensa Michael Praetoriuksen Syntagma Musicum -musiikkioppikirjasta.

Stimmwerckin toiminta on keskittynyt renessanssin lähestulkoon ehtymättömään laulumusiikkitarjontaan. Musiikkitieteellinen arkistotutkimus on luonut pohjan yhtyeen taiteelliselle työlle, ja Stimmwerckin discografia koostuukin pitkälti säveltäjien ja kokoelmateoksien ensilevytyksistä.

Yhtye konsertoi säännöllisesti sekä kotimaassaan Saksassa että ulkomailla. Stimmwerck on esiintynyt lukuisilla arvostetuilla vanhan musiikin festivaaleilla, kuten Antwerpin Laus Polyphoniae Festivalilla, Music Days of Lower Saxonyssa, Leipzigin Bach-festivaalilla, Resonanzen Wienissä sekä Güldener Herbst Thüringenissä. Lisäksi vuodesta 2005 alkaen yhtye on järjestänyt renessanssimusiikkiin keskittyvää Stimmwercktage-tapahtumaa Aldersbergissä.

Lue lisää