OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Petros Paukkunen

Suomalais-kreikkalainen urkutaiteilija ja säveltäjä Petros Paukkunen (s. 1990, Kotka) esiintyy aktiivisesti urkusolistina Suomessa ja muualla Euroopassa urkufestivaaleilla sekä musiikkijuhlilla, joita ovat olleet muun muassa Merseburger Orgeltage, Pori Organ, Festival de Julian de la Orden ja Espoon Urkuyö ja Aaria. Tällä hetkellä hän valmistelee pohjoismaisen musiikin konserttikiertuetta Yhdysvaltoihin sekä musiikki-installaatiota Helsingin Taidemuseoon (HAM). Paukkunen tekee myös paljon yhteistyötä kuorojen ja orkesterien kanssa ja on kantaesittänyt useita uusia suomalaisia urkuteoksia.

Konserteissa Paukkunen tunnetaan erityisesti eksoottisista konserttiohjelmistaan sekä improvisaatioistaan. Hänen konserteissaan kuulee usein esimerkiksi brittiläisiä tai skandinaavisia säveltäjiä, joita ei niin usein esitetä. Paukkunen on kiinnostunut erityisesti renessanssin musiikista, josta hän valmistelee tällä hetkellä akateemista tutkimusta. Hän on myös maineikkaiden Aurore – Renessanssimusiikkijuhlien taiteellinen triumviri ja perustajajäsen.

Paukkunen opiskeli urkujensoittoa Sibelius-Akatemian solistisella osastolla Olli Porthanin ja Markku Mäkisen urkuluokalla. Hän valmistui erinomaisin arvosanoin vuonna 2014. Paukkunen on myös täydentänyt opintojaan Amsterdamin konservatoriossa Jacques van Oortmerssenin ohjauksessa ja opiskellut sävellystä sekä cembalonsoittoa. Vapaa-aikansa Paukkunen käyttää mielellään kielten opiskeluun ja urheiluun.