Petra Somlai & Bart van Oort © Norbert Maes

Petra Somlai

Petra Somlai opiskeli Budabestin Béla Bartók -konservatorion kapellimestariluokalla, minkä lisäksi hän opiskeli myös pianon soittoa. Somlai jatkoi piano-opintojaan Franz Liszt Academyssa ja suoritti pianotutkinnon vuonna 2007.

Opiskeluaikanaan Somlai kiinnostui periodisoittimista ja historiallisista esityskäytännöistä. Hän opiskeli fortepianon ja cembalon soittoa David Wardin, Fabio Bonizzonin, Menno van Delftin sekä Bart van Oortin johdolla muun muassa Amsterdamin the Sweelinck Conservatoryssa sekä Haagan Kuninkaalisessa konservatoriossa, josta hän valmistui vuonna 2011.

Somlai on voittanut useita merkittäviä pianopalkintoja vuodesta 2010 alkaen, ja hän on on konsertoinut muun muassa Euroopassa, Yhdysvalloissa sekä Japanissa. Somlai on myös esiintynyt lukuisilla vanhan musiikin festivaaleilla. Lisäksi hän on työskennellyt Pohjois-Texasin yliopistossa varhaisten kosketinsoittimien avustavan professorin tehtävissä vuosina 2013–2015. Tällä hetkellä Somlai työskentelee fortepianon professorina Haagan Kuninkaallisessa konservatoriossa.