Marina Bartoli

Marina Bartoli Compostella

Marina Bartoli Compostella kiinnostui musiikista lapsena pianotuntien aloittamisen myötä. Myöhemmin hän valmistui oopperalaulajaksi Paduan konservatoriosta. Bartoli sai useita stipendejä ja jatkoi opintojaan Baselin Schola Cantorumissa sekä Zürichissä, minkä lisäksi hän osallistui muun muassa Mariella Devian mestarikurssille Veronassa. Bartoli sai myös yksityisopetusta Barbara Bonneyltä  Salzburgissa.

Musiikikiopintojensa ohessa Bartoli kiinnostui myös teatterista, ja hän opiskeli muun muassa mimiikkaa. Lisäksi hän valmistui erinomaisin arvosanoin Paduan yliopistosta pääaineenaan moderni kirjallisuus.

Vuodesta 2001 alkaen Bartoli on konsertoinut useissa Euroopan maissa, kuten Saksassa, Italiassa, Sveitsissä, Ranskassa, Itävallassa, Espanjassa, Romaniassa, Irlannissa ja Turkissa. Lisäksi hän on esiintynyt esimerkiksi Israelissa, Kanadassa ja Japanissa. Bartoli on esiintynyt useiden merkittävien kapellimestarien, yhtyeiden ja orkesterien kanssa. Hän on levyttänyt useille levy-yhtiöille, kuten Glossalle, Dynamicille, Brilliantille, Cpolle sekä Warner Chapell Musicille.

Lue lisää