EPU © Cameron Slater

Ensemble Plus Ultra

Vuonna 2001 perustettu, palkittu lauluyhtye Ensemble Plus Ultra on erikoistunut erityisesti espanjalaiseen renessanssimusiikkiin sekä musiikin historiallisesti mahdollisimman autenttiseen tulkintaan. Ensemble Plus Ultra haluaa karttaa musiikissaan kaikkea kaavamaisuutta. Yhtye onkin erityisen kiinnostunut esittämään musiikkia, jota ei ole aikaisemmin kuultu. Musiikillaan yhtye haluaa laajentaa tietämystä renessanssimusiikista osoittamalla ohjelmiston laajuuden, monipuolisuuden ja kiinnostavuuden. Ensemble Plus Ultra on levyttänyt muun muassa espanjalaisten Cristóbal de Moralesin sekä Fernando de las Infantasin musiikkia.

Espanjalaisen renessanssimusiikin lisäksi Ensemble Plus Ultra on kiinnostunut myös muiden maiden musiikeista, ja yhtye on levyttänyt myös esimerkiksi Gioseffo Zarlinon, Atalanta Fugiensin sekä Michael Maierin musiikkia. Vuonna 2008 julkaistu levytys Willian Byrdin Gradualiasta (1607) palkittiin arvostetulla vanhan musiikin Gramophone-palkinnolla vuonna 2012.

Ensemble Plus Ultra konsertoi ahkerasti ympäri maailmaa, ja yhtye on esiintynyt useissa arvostetuissa konserttisaleissa kuten Lontoon Wigmore Hallissa.

Ensemble Plus Ultran jäsenet ovat Rachel Ambrose Evans (sopraano), Martha McLorinan (mezzosopraano), David Martin (kontratenori), Guy Cutting (tenori), Ben Durrant (tenori) ja Jimmy Holliday (basso)

Lue lisää