Dmitry Sinkovsky © Marco Borggreve

Dmitry Sinkovsky

Dmitry Sinkovsky opiskeli viulun soittoa Moskovan konservatoriossa opettajanaan Alexander Kirov, minkä jälkeen hän siirtyi Kroatian Zagrevin akatemiaan opiskelemaan kapellimestariluokalle Tomislav Facinin oppiin. Jo Moskovassa opiskellessaan Sinkovsky kiinnostui vanhasta musiikista, ja tapaaminen barokkiviulisti ja vanhan musiikin pioneeri Maria Leonhardtin kanssa viimeisteli hänen halunsa keskittyä vanhaan musiikkiin ja vanhoihin esityskäytäntöihin.

Vuonna 2007 Sinkovsky päätti keskittyä tosissaan harjoittamaan myös lauluääntään. Hän työskenteli muun muassa Michael Chancen ja Marie Davelyn opissa. Hän opiskeli myös yhteensä seitsemän vuotta Moskovassa Jana Ivanilovan oppilaana. Sinkovskyn lauluohjelmisto koostuu muun muassa Händelin, Gluckin, J. S. Bachin, Vivaldin, Leon ja Scarlattin musiikista. Hänen korkea kontratenorinsa tunnetaan monipuolisesta äänenväreistään, keveydestään sekä rikkaista yläsävelistään. Sinkovsky on esiintynyt laulajana muun muassa Australiassa sekä Bolshoin teatterissa Moskovassa. Hän esiintyy usein venäläisen sopraanon Julia Lezhnevan kanssa. Sinkovsky työskentelee säännöllisesti myös Göttingenin Händel-festivaalilla, minkä lisäksi hän on työskennellyt viulunsoiton opettajana Moskovan konservatoriossa vuodesta 2005 alkaen.

Sinkovsky on toiminut vierailevana kapellimestarina lukuisissa orkestereissa, kuten Seattlen sinfoniaorkesterissa, Espanjan kansallisorkesterissa, Dubrovnikin sinfoniaorkesterissa, Helsingin Barokkiorkesterissa sekä MusicAeterna-orkesterissa. Hän on esiintynyt muun muassa Euroopassa, Venäjällä, Kanadassa, Aasiassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Sinkovsky on vuonna 2011 perustetun La Voce Strumentale -yhtyeen johtaja, minkä ohessa hän työskentelee lukuisten barokkiyhtyeiden, kuten Il Giardino Armonicon, Accademia Bizantinan sekä Il Pomo d’Oron, Concerto Kölnin ja Arion Baroque Orchestran kanssa. Vuosina 2012–2015 hän työskenteli vierailevana kapellimestarina Il Complesso Barocco -orkesterissa, jolloin hän säesti mezzosopraano Joyce DiDonaton ’Drama Queens’-kiertuetta Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa.

Sinkovsky on palkittu lukuisissa merkittävissä musiikkikilpailuissa, kuten Italian Premio Bonportissa (2005), Leipzigin Bach-kilpailussa (2006), Bruggen Musica Antiqua -kilpailussa (2008) sekä Magdeburgin Telemann-kilpailussa (2011). Hänet tunnetaan erityisesti virtuoottisen taitavasta soitostaan sekä taidostaan ”soittaa sydämellä”. Sinkovskyn äänityksiä ovat julkaisseet levy-yhtiöt Naïve ja venäläinen Caro Mitis.

Sinkovsky soittaa Francesco Ruggerin rakentamaa erinomaista viulua vuodelta 1675.