Daniel Zapico © Jaime Massieu

Daniel Zapico

Daniel Zapico (s. 1983) kiinnostui vanhasta musiikista jo nuorena. Hän erikoistui opinnoissaan teorbimusiikkiin, ja suoritti muusikon tutkinnon Barcelonan Escole Superior de Música de Catalunyassa. Zapico opiskeli muun muassa Xavier Díaz-Latorren, Rolf Lislevandin, Hopkinson Smithin, Robert Barton, Eduardo Egüezin, Laura Mónica Pustilnikin, Luca Piancan sekä Juan Carlos Riveran oppilaana. Lisäksi Zapico opiskeli musiikkitiedettä, musiikkikasvatusta sekä vanhan musiikin esiintymiskäytäntöjä Autonomous University of Barcelonassa, josta hän valmistui maisteriksi vuonna 2012.

Palkittu ja kriitikkojen ylistämä Zapico on konsertoinut muun muassa Euroopassa, Australiassa, Etelä-Amerikassa, Kiinassa, Japanissa ja Singaporessa. Hän on myös äänittänyt yhteensä seitsemän albumia yhtyeensä Forma Antiqvan kanssa. Lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa yhtyeiden Pulsata3, La Caravaggia ja Orquesta Barroca de Sevillan sekä lukuisten palkittujen muusikkojen kanssa.

Vuodesta 2008 alkaen Zapico on työskennellyt vanhojen kielisoittimien opettajana Conservatorio Profesional de Música de Zaragozassa. Lisäksi hän opettaa Academia de Música Antigua de Gijónissa. Zapico on myös pitänyt useita mestarikursseja muun muassa Australiassa, Ranskassa, Singaporessa ja Espanjassa.

Lue lisää