Claudio Astronio © Gregor Khuen Belasi

Claudio Astronio

Claudio Astronio on monipuolinen muusikko: hän soittaa cembaloa ja urkuja, minkä lisäksi hän toimii myös kapellimestarina muun muassa yhtyeessään Harmonices Mundi. Vuodesta 2012 alkaen Astronio on työskennellyt myös barokkimusiikkia esittävän nuoriso-orkesteri THERESIAn kapellimestarina.

Astronio on konsertoinut muun muassa Euroopassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Kanadassa. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten muusikkojen, kuten Emma Kirkbyn, Max Van Egmondin, Dan Laurin, Gemma Bertagnollin, Susanne Rydenin, Yuri Bashmetin sekä Gustav Leonhardtin kanssa. Astronio on esiintynyt myös useissa radio- ja televisio-ohjelmissa. Astronio on äänittänyt useita kiitettyjä levytyksiä muun muassa W. F. Bachin musiikista.

Vuonna 2007 Astronio toimi ensimmäistä kertaa oopperaorkesterin kapellimestarina Gluckin Orfeo e Euridicessa. Vanhan musiikin lisäksi Astronio on kiinnostunut populaarimusiikista ja jazzista, ja hän on työskennellyt muun muassa jazzlaulaja Maria Pia de Viton kanssa. Astronio työskentelee myös vanhojen kosketinsoittimien, cembalon sekä kamarimusiikin opettajana Trapanin konservatoriossa. Hän on myös ohjannut mestarikursseja muun muassa Tokiossa, useissa eurooppalaisissa konservatorioissa sekä Yhdysvalloissa.

Astronio on Bolzanossa järjestettävän vanhan musiikin festivaali Antiquan perustajajäsen ja taiteellinen johtaja.

Lue lisää