21.03.2017

BRQ Vantaa Fringe 2017

Julkaisemme Fringe-sarjan ohjelman täällä kevään 2017 aikana.

26.04.2016

Mikä ihmeen Fringe?

 

Viime vuonna suosiota saanut Findge-sarja saa jatkoa! Mistä siinä on kyse? Mitä nimi tarkoittaa? Minkälaista ohjelmaa siihen sisältyy? Lue eteenpäin ja se selviää…

Nuorten, vastavalmistuneiden taiteilijoiden on usein vaikea saada ensimmäiset konserttinsa festivaaleilla ja muissa tapahtumissa. Fringe antaa heille tilaisuuden tuoda itsensä ja taitonsa kuuluviin taiteilijoiden omakustanteisella työpanoksella ja yleisölle ilmaisten esitysten muodossa.

Fringe-festivaalien historia alkaa Edinburghista yli 50 vuotta sitten, jolloin epäviralliset taiteilijat alkoivat esiintyä suurten festivaalien yhteydessä järjestettävissä ilmaistapahtumissa, varjofestivaaleilla. Vielä tänäkin päivänä The Edinburgh International Festival ja Edinburgh Fringe järjestetään samaan aikaan, avaten ovet valtavalle määrälle esiintyjiä vanhasta konkarista vasta uransa alkutaipaleilla olevaan muusikkoon. Edinburgh Fringe on Euroopan suurin varjofestivaali, joka järjestetään vuosittain elokuussa.

Palataanpa takaisin vanhan musiikin pariin: jos olet innokas vanhan musiikin harrastaja, olet varmasti kuullut Utrechtin (Alankomaat) vanhan musiikin festivaalista, eikö niin? Kenties olet jopa käynyt siellä? Oletko huomannut, että pääohjelman yhteydessä festivaali järjestää myös fringe-konsertteja? Yhdysvalloissa Boston on se paikka, jonne tahdot mennä, jos tahdot kokea amerikkalaisen vanhan musiikin fringe-skenen. Kaupunki järjestää joka toinen vuosi kesäkuussa varhaisen musiikin festivaalin ja jopa satoja fringe-konsertteja.

BRQ Vantaa on ensimmäinen pohjoismainen festivaali, joka tutustuttaa yleisönsä fringe-konseptiin! Konsertit ovat ilmaisia ja toivomme, että nautitte tulevaisuuden vanhan musiikin taitajista ja heidän esityksistään, hyvästä tunnelmasta ja taidosta, jota nämä nuoret uraansa aloittavat muusikot teille tarjoavat!

Yleisölle konsertit ovat ilmaisia ja riskitön tapa tutustua vanhaan musiikkiin ja alan tuleviin tähtiin. Esiintyjät kustantavat matkansa itse, eikä festivaali maksa heille palkkaa. Vapaaehtoisilla lahjoituksilla voitte kuitenkin tukea taiteilijoiden matkakustannuksia ja rohkaista heitä valitsemallaan tiellä eteenpäin!