100 kesäfillaria käyttöönne, olkaa hyvä!

Vantaalla on nurinkurinen identiteetti, sillä moni pitää kaupunkia  vain läpikulkupaikkana, sekavana, rumana sekä ennen kaikkea pääkaupunkiseudun köyhimpänä ja tylsimpänä paikkana. Kun ensimmäisen kerran lähdin Vantaalle tutkimaan tulevan barokkifestivaalin olosuhteita, otin kyytiin tuottajamme. Heistä toinen ilmoitti siskolleen seuraavana päivänä käyvänsä Vantaalla. Siskon reaktio tähän oli: miks?

BRQ Vantaa Festivalin tiimin kokemus  kaupungista on  kuitenkin aivan toisenlainen. Vantaa on osoittautunut kokeilunhaluiseksi, kannustavaksi ja avarakatseikseksi kaupungiksi. Uusin osoitus tästä on vantaalaisten tapahtumien tukemiseksi perustettu 100 kesäfillaria -projekti, jossa on myös BRQ Vantaa Festival on mukana.

Idea on lyhykäisyydessään tämä: kun tulet Tikkurilaan, ota Asematie 3B:n luota pyörä ja ajaa joki- ja niittymaisemien läpi kirkonkylään. Erityisen ilahduttavaa on se, ettei sinun tarvitse ajaa autojen ja pyöräilyfanaatikkojen seassa!

Mitä hupi maksaa? Ei mitään! Joten ole hyvä, käytä tilaisuus hyväksi: edistä terveyttäsi ja nauti maalaismaisemista.

Kävin pari kertaa kokeilemassa fillaria ja kokemus oli miellyttävä. Toisella kerralla jouduin nousemaan pyörän kyydistä vain paluumatkalla Heurekan jyrkässä nousussa, mistä olen tietenkin ylpeä, sillä ensimmäisellä kerralla kävelyksi menivät paluumatkan pienemmätkin mäennypyt. Suhteeni polkupyörään ei ole ollut kovin läheinen – tähän saakka.

Vantaan kaupungin oma kanava teki pienen videon reitistä. Kurkkaa video täältä ja ihaile maisemia.

MITEN HOMMA TOIMII?

Kun tulet Tikkurilan asemalle, SIIRRY Asemakadulle (kauppakeskus Tikkurin katu). Kadun oikealta puolelta (alle 100 metrin matka) löytyy kontti nimeltä Muuntamo. Fillariasema on Muuntamon vieressä.

NÄIN SAAT PYÖRÄN KÄYTTÖÖSI:

Lähetä tekstiviesti numeroon 043 827 1845 tai  WhatsApp +358 43 827 1845.

Laita viestiin:

 1. pyörän numero
 2. etunimesi
 3. sukunimesi
 4. sähköpostiosoitteesi

Vastausviestissä saat koodin, jolla pystyt avaamaan pyörän lukon ja ottamaan pyörän telineestä. Huomioithan, että palvelu toimii vain klo 21 saakka, tämän jälkeen pyöriä ei voi enää tilata.

Suosittelemme myös tutkailemaan aseman vieressä olevaa karttaa ennen kuin nouset pyörän selkään, jotta saat vähän tuntumaa reitistä.

 

KOSKA KYLTITYKSET REITIN VARRELTA PUUTTUVAT TOISTAISEKSI, TÄSSÄ HIEMAN NAVIGOINTIOHJEITA:

 1. suosittelemme, että tallutat pyörän tien yli Asematien parilliselle puolelle.
 2. nouse kyytiin Nordean kulmalla, aja kävelykatua pitkin Unikkotielle ja sen yli Tikkurilan tielle. Olethan varovainen ylittäessäsi Unikkotietä liikenteen vuoksi. Tämä on oikeastaan reitin ainoa paikka, jossa kohtaat autoja!
 3. kun saavut Tikkurilantielle, aja oikealla näkyvän bussipysäkin vierestä alikulkutunneliin, jonka jälkeen ylität Keravanjoen. Nyt oletkin jo Heurekan kulmalla.
 4. kun Keravanjoki jää oikealle puolellesi, olet Helsingin puolella. Käänny oikealle Heurekan kulmalla ja laskeudu joen varrelle. Seuraa tietä siihen saakka, kunnes se loppuu. Nyt ajat hetken talojen pihoilla. Nouse asfaltitielle ja käänny välittömästi oikealle. Olet taas takaisin pyörätiellä.
 5. kun saavut LIDLin kohdalle, käänny vasemmalle.
 6. seuraa tietä kunnes näet sillan oikealla. Ylitä silta ja käänny heti vasemmalle. Nyt olet Vantaan puolella ja joki on vasemmalla puolellasi.
 7. seuraavaksi vastaan tulee koulurakennus, ja pysyäksesi joen varrella sinun tulee kääntyä vasemmalle. Seuraa jokea kunnes alitat Kehä III:n.
 8. alita Kehä III, jolloin sen liikenne jää oikealle puolellesi, vasemmalla näkyy niitty. Näet etuvasemmalla jo Pyhän Laurin kirkon tornin. Älä välitä tässä vaiheessa vastaan tulevasta Tikkurila-kyltistä, sillä joku vitsiniekka on vääntänyt sen osoittamaan väärään suuntaan.
 9. saapuessasi kirkonkylään näet oikealla koulurakennuksen (Suomen vanhin yhä opetuskäytössä oleva koulurakennus).
 10. käänny oikealle kappelin edestä ja seuraa kirkon muuria kunnes päädyt pääportille ja löydät pyöräaseman.
 11. laita pyörä telineeseen ja lukitse!

 

Tervetuloa konsertteihin! Tapahtuman jälkeen voit lähteä nopeasti kimppataksilla tai pyöräillä takaisin Tikkurilaan.

Ystävällisin terveisin

Márta Schmidt

Toiminnanjohtaja, BRQ Vantaa Festival