EFFE

26.04.2017

BRQ Vantaa Festivalille jälleen myönnetty EFFEn laatuleima

BRQ Vantaa Festival on jo toistamiseen saanut kansainvälistä tunnustusta saatuaan EFFEn – Europe for Festivals, Festivals for Europe – laatuleiman vuosille 2017–2018!

EFFEn keskeisin päämäärä on yhdistää ne eurooppalaiset festivaalit, jotka ovat omistautuneet taiteelle, yhteisölleen ja eurooppalaisille arvoille sekä tuoda festivaaliyhteisöjä kansainvälisesti lähemmäs toisiaan ja tiedottaa eurooppalaisten festivaalien monenkirjavasta ja laadukkaasta tarjonnasta yleisölle.

EFFEn valintalautakunta kiinnittää huomiota festivaaleja arvioidessaan erityisesti taiteelliseen laatuun, kansainvälisyyteen sekä yhteisöllisyyteen. BRQ Vantaa Festival sai tällä kertaa erityisen myönteistä palautetta toiminnastaan Suomessa melko marginaalisen vanhan musiikin tunnettuuden lisäämiseksi sekä uusien yleisöjen tavoittamiseksi myös tulevaisuudessa.

BRQ Vantaa Festival on kiitollinen ja ylpeä tästä huomionosoituksesta. Olemme osa Euroopan festivaalien parhaimmistoa!

Mikä EFFE?

08.04.2017

Hakemuslomake BRQ Vantaa Festivalin Fringe-sarjaan

Toivomme Fringe-konserttien esiintyjiksi erityisesti pieniä (enimmillään 6 hlöä) kokoonpanoja. Fringe-konsertit järjestetään modernissa Pyhän Laurin kappelissa lauantaina 12.8. ja sunnuntaina 13.8.

Pyydämme kiinnostuneita hakemaan esiintyjiksi täyttämällä oheisen lomakkeen ja lähettämällä sen osoitteeseen info@brq.fi. Lomakkeen liitteeksi pyydämme seuraavat tiedot: ansioluettelo tai biografia, valokuva (tulostuskelpoinen, vähintään 300 dpi, yksi kuva yhtyettä tai esiintyjää kohti), musiikkinäyte tai linkki esimerkiksi mieluiten uuteen YouTube-videoon sekä noin 45 minuutin mittainen ohjelmaehdotus, josta käy ilmi kaikkien esiintyjien nimet ja instrumentit. Ohjelman sisältö on vapaavalintainen.

Toimita hakemuslomake liitetietoineen 23.4. mennessä osoitteeseen info@brq.fi. Suoritamme esiintyjävalinnat 30.4. mennessä. BRQ Vantaa Festival ei maksa esiintyjille palkkiota, mutta kehotamme yleisöä maksamaan vapaaehtoisen pääsymaksun. Konsertin pääsymaksutulot annetaan esiintyjille. BRQ Vantaa Festival tarjoaa esiintyjille yhden yön majoituksen. Lisäksi Fringe-konserttien esiintyjät pääsevät seuraamaan festivaalin muita esityksiä Pyhän Laurin kirkossa ja Pyhän Laurin kappelissa.

Täytä hakemus täällä: https://goo.gl/forms/VSaKJtJxcJsSnJHw1

13.04.2016

EAR-ly 2016 Vantaalla!

EAR-ly_cmyk_2016brq_logo_1_bw_rgb_72dpi (1)

Pohjoismaiden ja Baltian vanhan musiikin verkosto NORDEMin organisoima kilpailu EAR-ly 2016 järjestetään Vantaalla BRQ Vantaa Festivalin yhteydessä.

EAR-ly kannustaa uusien yhtyeiden muodostumista unohtamatta solisteja sekä innostaa muusikko-opiskelijoita vanhan musiikin pariin Baltiassa ja Pohjoismaissa.

Perjantaina 5.8. ja lauantaina 6.8. kukin solisti esittää 45 minuutin ohjelman BRQ Vantaan yleisölle. Konsertin arvostelee kansainvälinen tuomaristo luutunsoittaja Žak Ozmon johdolla.

Yleisö äänestää suosikkinsa esiintymään vuoden 2017 BRQ Festivalille ja joku onnekas voi voittaa festivaalipassin!

Vuoden 2016 EAR-ly-finalistit ovat renessanssi- ja barokkinokkahuilisti Petri Arvo (Suomi), nokkahuilisti Clara Guldberg Ravn (Tanska), nokkahuilisti Juho Myllylä (Suomi), traversonsoittaja Vera Plosila (Suomi), sopraano Aija Veismane (Latvia) ja nokkahuilisti Kristine West (Ruotsi).

Tervetuloa lämmittelemään festivaalirupeamalle kanssamme!

26.01.2016

(In English) Finland welcomes Ear-ly 2016!

Anteeksi, mutta tämä kirjoitus on saatavana ainoastaan näillä kielillä: In English.

09.08.2015

Pieni muutos Hopkinson Smithin ja Mariana Floresin konsertin ohjelmistossa

Konsertin toisella puoliajalla Hopkinson Smith soitti The Shoemaker’s Wifen sijaan Anthony Holbornen sävellyksen The Fairy Round.

20.07.2015

Myöhäiskonserttien kestot muuttuvat!

Festivaalille saapuu nimekkäitä ulkomaisia taiteilijoita ja heidän musisoinnistaan kannattaa nauttia täysillä. Tästä syystä klo 20.30 alkavat myöhäiskonsertit tulevat olemaan väliajallisia ja päättymään kymmenen jälkeen. 20 minuutin aikana sekä yleisö että taiteilija ehtivät virkistäytyä, ja poistuminen konsertin päätyttyä onnistuu helposti kimppataksilla Tikkurilan tai Helsingin rautatieasemalle.

Taksiliput voi tilata ennakkoon festivaalin verkkokaupasta tai ostaa ovelta esimerkiksi väliajan aikana. Kimppataksi Tikkurilan asemalle on 5,00 €/hlö ja Helsingin rautatieasemalle 10,00 €/hlö. Taksit lähtevät kirkon parkkipaikalta konsertin jälkeen, kun kaikki lipun ostaneet ovat kyydissä. Siirry festivaalin verkkokauppaan klikkaamalla tästä.

20.07.2015

Markku Luolajan-Mikkolan taiteilijasivut päivitetty

Festivaalin taiteellisen johtajan, Markku Luolajan-Mikkolan taitelijasivut on päivitetty. Uunituore bio löytyy sekä suomeksi että englanniksi taiteilijasivuiltamme. Käykää myös katsomassa Markun uudet, upeat kotisivut osoitteesta http://www.luolajan-mikkola.fi.

EFFE-LABEL-COLOR_RGB (kopio)

10.06.2015

BRQ Vantaa palkittu EFFE-leimalla

 

Nuoresta iästään huolimatta BRQ Vantaa Festival on saanut kansainvälistä tunnustusta saatuaan EFFE:n – Europe for Festivals, Festivals for Europe – laatuleiman! EFFE:n keskeisin päämäärä on yhdistää festivaalit, jotka ovat omistautuneet taiteelle, yhteisölleen ja eurooppalaisille arvoille sekä tuoda festivaaliyhteisöjä kansainvälisesti lähemmäs toisiaan ja tiedottaa eurooppalaisten festivaalien monenkirjavasta ja laadukkaasta tarjonnasta yleisölle.

BRQ Vantaa kuuluukin nyt niiden valittujen festivaalin joukkoon, joille on myönnetty vuoden 2015–2016 EFFE-merkki. Effe merkin kolme kriteeriä ovat taiteellinen sitoutuminen, yhteisön osallistuvuus ja festiaalin kansainvälinen ja globaali näkemys. Niillä on merkittävä vaikutus paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. EFFE tunnustaa valittujen festivaaliensa huikean erinomaisuuden, ja BRQ Vantaa on nyt yksi näistä laatufestareista!

Tämä on suuri saavutus ja tunnustus BRQ Vantaalle, mistä voimme olla ylpeitä!

 

Lue lisää EFFE:stä osoitteesta http://www.effe.eu